Veelgestelde vragen
Vacatures primair proces
Het grootste verschil is dat een Beoordelaar voornamelijk op basis van dossier- en telefonisch onderzoek beoordeelt of en welke indicatie er kan worden afgegeven. Als Onderzoeker krijg je te maken met de wat complexere dossiers waarbij regelmatig ook huisbezoek nodig is.
Lees voor meer informatie over (het verschil tussen) de Beoordelaars- en Onderzoekersfunctie ook het verhaal van Anouk.
Nee, dat is niet nodig. Wel kun je in je motivatie benoemen in welke regio’s je interesse hebt. Als de regio’s van de vacatures dicht bij elkaar liggen, kijken we in overleg met de teams waar je volgens ons als kandidaat het beste past.
Over het algemeen vragen we voor de functies van Beoordelaar en Onderzoeker een minimale beschikbaarheid van 32-36 uur per week. Dit heeft te maken met het inwerktraject, de betrokkenheid bij het team en de verhouding tussen triage- en andere werkzaamheden. (Bij een triagedienst doe je veelal administratieve taken voor je team zoals de telefonie, planning en je kijkt of een nieuwe aanvraag volledig is, met name de (medische) aanvullende informatie.) Vaak zien we dat 32-36 uur per week voor collega’s haalbaar is door de hybride aard van de functie. Heel zelden komt er een parttime plek vrij in een team; dit vermelden we dan expliciet in de vacature.
Je kunt dan het beste contact opnemen met een contactpersoon uit de Beoordelaars- of Onderzoekersvacature van een andere regio. In grote lijnen hebben we de functie in alle regio’s hetzelfde ingericht, dus kan iemand uit een ander team je vragen ook goed beantwoorden. De Recruiters van het primair proces kunnen je ook helpen met wat meer algemene vragen.
Nee, dat kan helaas niet. Omdat onze collega's dagelijks toegang hebben tot dossiers met daarin persoonlijke gegevens, hebben we ons strikt te houden aan de privacywetgeving. Een dag meelopen is om die reden niet mogelijk. Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij een contactpersoon uit het team of Recruitment.
Als Beoordelaar en Onderzoeker werk je veel vanuit huis. Als Onderzoeker ga je daarnaast 1 á 2 dagen per week op huisbezoek. Je hebt ongeveer 1 vaste kantoordag per maand maar bent van harte welkom om – op eigen initiatief – vaker naar een van onze kantoren te komen.
De teams bestaan – afhankelijk van het werkgebied en het aantal aanvragen in dat gebied – uit ongeveer 12-17 collega's. Dit is een mix van Beoordelaars en Onderzoekers. Het team wordt aangestuurd door een Teamcoach.
De eerste 3 maanden word je ingewerkt op het kantoor van je standplaats. Je krijgt algemene informatie over het CIZ en de Wlz en een leerbegeleider werkt je verder in op jouw functie. Vervolgens word je de 3 maanden daarop volgend verder ingewerkt in je eigen team.
Het staat je altijd vrij om te reageren op een vacature, maar de reistijd t.o.v. het werkgebied is wel één van de punten waarop we selecteren. Voor de functie van Onderzoeker is het namelijk belangrijk dat je niet te veel tijd kwijt bent aan reistijd van en naar huisbezoeken. Hoe langer je nodig hebt om een huisbezoek af te leggen, hoe minder tijd je over hebt om aan een dossier te werken. Cliënten moeten daardoor langer wachten op een indicatie.
Voor de functie van Onderzoeker is de richtlijn maximaal 30-50 minuten (in de Randstand 30 minuten). Voor de functie van Beoordelaar proberen we hetzelfde aan te houden vanwege eventuele doorgroeimogelijkheden naar de functie van Onderzoeker. Twijfel je of het zin heeft om te reageren, neem dan contact op met Recruitment.
Voor de functies van Beoordelaar en Onderzoeker is het van belang dat je ervaring in de zorg hebt. Studies als Verpleegkunde, Fysio- en Ergotherapie en Social Work zijn een mooie basis voor het uitvoeren van deze functies.
We zien ons intensieve inwerktraject als een interne opleiding om de functie van Beoordelaar of Onderzoeker goed uit te kunnen voeren. Hiervoor is een goede basis qua medische kennis en kennis van de Wet langdurige zorg wel noodzakelijk. Zonder deze kennis is het op dit moment niet zinvol om te reageren.
Een aantal van onze Onderzoekers heeft in de huidige vorm van de functie met succes een herregistratie aangevraagd. Hierin kunnen we geen garanties bieden. Heb je hier meer vragen over? Neem dan contact op met een van onze recruiters.
Vacatures hoofdkantoor
Wanneer we een potentiële match zien op basis van jouw sollicitatie, plannen we een korte telefonische kennismaking met je in. Als er een klik is, maken we een afspraak voor een eerste gesprek. Deze is online. Als we van beide kanten enthousiast zijn, plannen we een tweede afspraak op kantoor in. Zien we het van beide kanten helemaal zitten, regelen we een arbeidsvoorwaardengesprek voor je en daarna verwelkomen wij jou graag als nieuwe collega bij het CIZ.
In de meeste teams (van functies op het hoofdkantoor) werken mensen 2 á 3 dagen op kantoor. Je bent uiteraard zo vaak welkom als jij fijn vindt en in overleg met je team ben je flexibel om op de door jouw gewenste dagen thuis te werken.
Sollicitatieprocedure
Als we geen sluitingsdatum of datum van sollicitatiegesprekken noemen, gaan we bij de eerste sollicitaties al gelijk actief in gesprek. We sluiten de vacature zodra er een geschikte kandidaat is gevonden. Voor de vacatures op het hoofdkantoor geldt geen sluitingsdatum. Wij sluiten de vacature zodra wij de juiste persoon gevonden hebben. Daarom raden we je altijd aan om zo snel mogelijk te solliciteren.
Wij streven ernaar om zo snel mogelijk te reageren op jouw sollicitatie. En om een goed overwogen keuze te maken, overleggen wij hiervoor vaak met onze collega’s. Afhankelijk van de beschikbaarheid, kan het daardoor soms iets langer duren voor je iets hoort. Mocht je na een week nog geen reactie hebben gehad, neem dan zeker even contact op met de Recruiter.
Algemeen
Voor de meeste vacatures geldt een gewenste beschikbaarheid van minimaal 32 uur. Mocht de functie voor minder uur zijn, geven we dit bovenaan bij de vacature aan.
Nee. Alle vacatures op onze eigen website zijn bedoeld voor het werven van vaste collega’s.